Grand Hotel Casselbergh

 

Ook het schilderwerk is groots

Herbol, is dat geen leverancier van functionele verfoplossingen voor grote werven? Jawel. Maar af en toe zoekt Herbol het ook hogerop. Zoals bij dit luxehotel in het middeleeuwse stadshart van Brugge. De familie Degroote restaureerde drie patriciërswoningen uit de 18de eeuw en rustte ze uit met alle moderne comfort. Als verfpartner met vier sterren zorgde Herbol voor kwalitatieve producten, sfeervolle kleuren en een attente service.

 

Grand Hotel Casselbergh ligt op een boogscheut van de Burg, tussen de middeleeuwse monumenten en de romantische reien. Het luxehotel telt 118 kamers waarvan er 44 in het historische gedeelte liggen. Dankzij de ruime seminariezalen - waar 300 mensen een comfortabel zitje vinden - en de ondergrondse parkeergarage wordt ook het businesspubliek aangesproken. In de prachtige 13de eeuwse kelder kun je kuren onder de kruisbooggewelven: hier zijn de sauna en wellness ondergebracht.

 

 

 

Van bouwval tot modelwerf


‘Drie jaar geleden stonden de panden in de Hoogstraat op instorten’, vertelt Xavier Degroote, vastgoedondernemer en hoteleigenaar. ‘Ik herinner me nog dat ik hier met mijn vrouw langsliep en dat ze zich hardop afvroeg welke zot zo’n bouwval zou willen kopen? Wel, ik blijkbaar! Want in augustus 2007 tekende ik het contract en begon ik aan een nieuw hotelavontuur.’

Het duurde twee jaar om de bouwval om te vormen tot een comfortabel en stijlvol hotel. Elk detail van de plannen moest besproken worden met specialisten van Monumentenzorg, want de hele buurt behoort tot het beschermde werelderfgoed.

Interieurarchitect Frederic De Clerck werd aangetrokken om de kamers en salons een ziel te geven. Elke salon heeft een eigen karakter en hoofdkleur: van fris muntgroen tot warm bruinrood. De verven, tapijten en meubelstoffen vormen altijd een harmonisch geheel. Honeur oblige: van de toiletten heeft de decorateur een erezaak gemaakt. De muren in rood en goud
gaan stijlvol samen met de zwarte wastafels. Voor dames die graag wat langer blijven hangen, zijn er comfy stoelen neergezet.

 

Verhaal van vakmanschap


‘Kwalitatief schilderen en decoreren is onze stiel’, zegt Christophe Martlé. ‘Onze schildersploeg heeft
dat hier vier maanden bewezen, met gebruikmaking van honderden liters Herbol verf.’
Plafonds schilderen is altijd een herculesarbeid.
Zeker als ze gemiddeld 4,2 meter hoog zijn en ook nog eens rijk versierd. De schilders van Martlé lieten zich daar echter niet door afschrikken. Ze pakten alle plafonds aan met Herbol Zenit Grund en werkten ze daarna af met Herbol Polarit. Dit verfsysteem op waterbasis biedt naast een fraai esthetisch resultaat ook een uitstekend rendement.

 

Voor de muren gebruikten ze Herbol Zenit WL Plus, een matte verf die vlekken heel goed isoleert. Het houtwerk is in zekere zin de prima donna van Grand Hotel Casselbergh. Je oog glijdt overal over prachtige vormen in hout: binnendeuren, koplijsten, lambriseringen, verwarmingskasten... en natuurlijk de indrukwekkende bibliotheek. Van Overstraeten, de Brusselse schrijnwerker en hofleverancier, heeft een krachttoer uitgehaald. Maar het eindresultaat is ook te danken aan het vakkundige schilderwerk en de hoogwaardige kwaliteit van de Herbol lakken.

 

 

 

Al het hout kreeg een fond met Herbolux Vorlack en werd dan afgewerkt met Herbolux PU Satin, nauwkeurig aangekleurd volgens de historische referenties. De prachtige zijdeglans van deze Herbol lak draagt in hoge mate bij tot de aristocratische uitstraling van het interieur.

     

 

Werfinfo:


Grand Hotel Casselbergh Brugge
Vastgoedondernemer en eigenaar : Xavier Degroote
Schildersbedrijf : Martlé Deco (Knesselare)
Interieurarchitect : Frederic De Clerck
Producten : Herbol Zenit Grund / Herbol Polarit / Herbol Zenit WL Plus / Herbolux Vorlack / Herbolux PU Satin