Ghelamco Arena: de Buffalo's in de verf gezet

19.999 toeschouwers. 1.200 business seats. 2.200 parkeerplaatsen. 2 miljard graszaadjes. Dankzij de fonkelnieuwe Ghelamco Arena telt Gent weer mee in de voetbalwereld. Maar al even indrukwekkend zijn de cijfers van de professionele schilders. Met een ploeg van 45 man bedekten ze 41.000 vierkante meter met hoogwaardige AkzoNobel verf. Goed voor een verbruik van in totaal 3.500 liter muurverf en 500 liter lak.

Detailafwerking

Wat je bij een bezoek aan de Ghelamco Arena onmiddellijk opvalt, is de gezellige sfeer en de hoge kwaliteit van de afwerking.
“Het doel was grootschalig bouwen zonder de details uit het oog te verliezen en zonder in te boeten aan kwaliteit”, aldus Guy Ardijns van het AkzoNobel Project Account Team. Het stadion wordt jaar in, jaar uit door massa’s mensen gebruikt. Het schilderwerk moet daarom extreem slijtvast zijn en ook nog eens makkelijk te reinigen.

Welke verf werd gebruikt?

Standaard werden de muren geschilderd met een zeer solide Herbol systeem: één laag Herbol Zenit Grund gevolgd door twee lagen Herbol Zenit PU 10, een zijdematte verf die versterkt is met polyurethaan.

HERBOL ZENIT PU 10

  • De duurzame en esthetische oplossing voor zijdematte oppervlakken.
  • Voldoet aan DIN EN 13300 afwasbaarheid - klasse 1 en dekkracht - klasse 1.

De bijzondere zuilen in de inkomhal vroegen om een maatwerkoplossing. Eerst werd een houten structuur gebouwd die werd bekleed met buigbare Gyproc-platen. Dan werd het geheel bepleisterd en afgewerkt met één laag Sikkens Rubbol BL Primer en twee lagen Sikkens Rubbol BL Azura. Deze fraaie hoogglanslak zorgt letterlijk voor een schitterende entree.

SIKKENS RUBBOL BL AZURA

  • Watergedragen hoogglanslak op basis van geëmulgeerd polyurethaan-alkydhars.
  • Heeft een hoge dekkracht en is zeer goed kras- en slijtvast.
     

PROJECT: Ghelamco Arena
BOUWHEER: Artevelde-Stadion CVBA
PROJECTONWIKKELAAR: Ghelamco NV
ARCHITECTENBUREAU: Bontinck Architecture and Engineering CVBA
BEELDMATERIAAL: Veldeman | Bontinck Architecture and Engineering
SCHILDERSBEDRIJVEN: Woutim (Peer) | Veldeman (Dendermonde)
WERFOPVOLGING: Guy Ardijns - AkzoNobel Project Account Team, Ruth Pollet - Bontinck Architecture & Engineering, Stijn Veldeman - Veldeman, Mario Timmers - Woutim

VERFSYSTEEM:

  • Muren: 1x Herbol Zenit Grund, 2x Herbol Zenit PU 10
  • Zuilen: 1x Sikkens Rubbol BL Primer, 2x Sikkens Rubbol BL Azura