Facelift voor een fiftieswijk

De wortels van de Modelwijk liggen in de jaren vijftig. Samen met de Wereldtentoonstelling verrees een complex van sociale woningen op wandelafstand van het Atomium. Wonen in de hoogte, met zicht op het groen, weg van de chaos van de oude stad. Sinds 2009 krijgt deze wijk een upgrade en wordt het woonideaal van toen aangepast aan eigentijdse milieu- en comfortnormen. Via ecologische verfoplossingen bouwt Herbol mee aan een belangrijk stuk Brusselse architectuurgeschiedenis.

68 energiezuinige flats

Voorjaar 2014 was er goed nieuws voor 68 vooral kleinere en oudere gezinnen in de Modelwijk. Ze mochten verhuizen naar twee gloednieuwe gebouwen met moderne, energiezuinige flats nabij de Citroenbomenlaan. De flats bieden 57 tot 72 vierkante meter leefruimte en zijn voorzien van knusse terrassen. De nieuwe gebouwen zijn een stuk lager dan die uit de jaren vijftig. Ze tellen drie verdiepingen en zorgen voor een mooie verbinding tussen de modernistische wijk en het omliggende stedelijke weefsel.

De muren en plafonds kregen twee lagen Herbol Classic Supercolor Matt. Deze verf op waterbasis heeft een uitstekende dekking en strijkt het oppervlak visueel glad dankzij het supermatte aspect. Voor de deuren van de flats werd een semi highsolid lak op waterbasis gebruikt: Herbol Herbolux Aqua PU Satin. Dit product heeft een mooie zijdeglans en geeft het houtwerk een stijlvolle uitstraling.

PROJECT: 68 nieuwe flats in de Modelwijk
ARCHITECTEN: P. Wachtelaer (Archi+i), L. Bekker (A33), S. Van den Bergh (TV Maenhout-Van den Bergh)
AKZONOBEL ADVIES: Vincent Slabbaert
BOUWHEER: De Lakense Haard (openbare vastgoedmaatschappij)
LANDSCHAPSARCHITECT: Gilles Clément
AANNEMER: Marco Grova (Beyne-Heusay)
SCHILDERSBEDRIJF: Rinaldi (Ivoz-Ramet)
GROOTHANDEL: Ets. Simon (Liège)

VERFSYSTEEM VOOR BINNENAFWERKING:

  • MUREN & PLAFONDS: Herbol Classic Supercolor Matt
  • DEUREN: Herbol Herbolux Aqua PU Satin