Britse klasse in Black & White

 

 

Wit en zwart, de kleuren van de klassieke smoking. Is er een betere combinatie voor een garage van Aston Martin, het lievelingsautomerk van James Bond? Elke vierkante meter van hun nieuwe atelier in Brussel straalt karakter uit. Met dank aan Herbol, de professionele verfleverancier, en schildersbedrijf R&B.

 

Het nieuwe onderhoudscentrum van Aston Martin ligt op 500 meter van de showroom in Sint-Stevens-Woluwe. ‘Bij de realisatie van dit project waren we aan strikte regels gebonden’, zo zegt Guy De Nies, zaakvoerder van R&B (Restauratie & Building) uit Zoersel. ‘We kregen van Aston Martin een vuistdik boek waarin de huisstijl tot in de kleinste details beschreven staat. Zelfs de vorm en kleur van de deurklinken is vastgelegd. Die strakke guidelines hebben natuurlijk hun nut, want Aston Martin wil overal ter wereld dezelfde merkidentiteit uitdragen.’ Al bijna 100 jaar bouwt Aston Martin gestroomlijnde bolides die het hart van elke anglofiel sneller doen slaan. Discrete luxe en strak design horen bij het imago. Want ondanks alle overwinningen op het racecircuit, behoudt Aston Martin een typisch Brits gevoel voor understatement. Het interieur van de nieuwe garage straalt dat allemaal uit. Het kleurgebruik blijft beperkt tot zwart en wit. Of juister: RAL 7021 en RAL 9003.

 

 

 

 

 

Spitstechnologie in auto’s en verf


‘Ons bedrijf heeft alles van a tot z gerealiseerd: de verbouwing, decoratie en schilderwerken’, verklaart Guy De Nies. ‘Om de loods in te delen hebben we onder meer een tussenmuur gemetst, een mezzanine aangelegd en gyprocwanden geïnstalleerd. Specialisten van Herbol stonden ons op de werf bij om telkens het beste verfsysteem te bepalen, op basis van de plannen en de ondergrond.’

De muren van de werkplaats zijn van betonstenen gemaakt. Ze werden gespoten met Herbidur-Grund om de zuigkracht te verminderen en de hechting te verbeteren. Ook de dakgewelven uit beton werden met dit product behandeld. Als afwerking werden de muren en gewelven gerold met Herbol Innenweiss Supersoft in RAL 9003. De aluminiumramen waren dringend aan een beschermende behandeling toe. Ze werden geschilderd in dezelfde kleur als de muren. De producten: Hydroprimer (voor de grond- en tussenlaag) en Herbolux Aqua PU Satin (voor de eindlaag). De warmeluchtblazer kreeg een wit laagje Herbol Protector zodat de installatie niet zou afsteken tegen de achterliggende muur.

Tijdloze Britse klasse


In de receptieruimte, de wachtlounge en de bureaus komt het exclusieve karakter van Aston Martin helemaal tot uiting. In de lounge kunnen klanten zich rustig ontspannen terwijl de mecaniciens hun auto afstellen. Ook hier alleen stijlvol wit en zwart. Het zachte vasttapijt, de foto’s van racelegenden en de biljarttafel maken het ‘private club’-gevoel compleet. Het schildersbedrijf trok hier volop de kaart van kwaliteit en duurzaamheid. De muren en plafonds werden gerold met Herbol Zenit Grund (een sterk isolerende grondlaag) in zwarte kleur. Daarna werden twee lagen Herbol Zenit WL Plus aangebracht voor een mat, esthetisch effect en een goede afwasbaarheid. Om de metalen trapleuningen te beschermen, viel de keuze op Herbol Protector. Dit eenpotsysteem is erg handig omdat je voor de grond-, tussen- en eindlaag maar één product nodig hebt.

            

   F